Kuru Buz, Gıda Gazı, Sınai Gaz Tedariki Bizim İşimiz

Karbondioksit gazı farklı işlemlerden geçirilerek katı hale getirilebilmektedir. Bu işlemler sonunda donarak buz haline gelen karbondioksit gazı -78,5’ soğukluktadır. Bu işlemlerden sonra dondurularak katı hale getirilen karbondioksitten oluşan buz, kuru buz olarak adlandırılmaktadır.


Karbondioksit Gazı Neden Dondurulmaktadır ve Kuru Buz Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Karbondioksit gazı sadece gaz olarak sınai kuruluşlarında kullanılmamaktadır. Dondurularak kuru buz şeklinde sınai amaçlı olarak kullanılan karbondioksit gazı normal şartlarda diğer gazların yakılması ya da işlenmesi ile ortaya çıkan bir gazdır.

Gaz olarak kullanım sahası çok fazla olmayan ancak işlenerek kullanması suretiyle buz haline getirilerek gıdaların bozulmasını engellemek için kullanılan karbondioksit gazı soğutma depolarında veya farklı depolarda gıdalarla temas edecek şekilde bulundurularak gıdaların bozulmasını önlemektedir.

Karbondioksit gazı, dondurulduktan sonra ortaya çıkan kuru buz sayesinde gıda gazı haline dönüşmektedir. Gaz halindeyken gıdaların bozulmasına hatta çürümesine neden olabilecek olan karbondioksit gazı dondurulduktan sonra tam tersine bir işleve kavuşarak gıdaların uzun süre bozulmadan kalmasını sağlamaktadır.


Karbondioksit Gazı Nasıl Dondurulmaktadır?

Gıda gazı karbondioksiti dondurmak kolay bir iş değildir. Açık havada yoğun olarak bulunan karbondioksiti depolayarak dondurmak için bazı teknolojik ve sanayi makinelerine ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu makineler sayesinde ortamdan toplanarak depolanan karbondioksit gazı, gıda gazı haline getirilinceye kadar uygun süreçlerden geçirilerek dondurma işlemine tabi tutulmaktadır. Üç farklı halde bulunabilen nadir gazlardan olan karbondioksit gazı, soğutma işlemine tabi tutulduğu taktirde önce sıvı haline daha sonra da katı haline yani buz haline dönüşebilmektedir.


Sınai Gaz Nasıl Çözülür?

Sinai gaz olarak kullanılan ve üretim tesislerinde kimyasal işlemlere tabi tutularak dondurulmuş olan karbondioksit gazı, dondurulduktan sonra sürekli buz halinde kalma özelliği göstermemektedir. Sinai gaz haline gelmiş olan karbondioksit gazı uygun ortam bulduğunda çözülmeye başlamaktadır.

Önce sıvı haline daha sonra da gaz haline gelerek kaybolan karbondioksit gazı bu özelliği sayesinde depolarda erime yüzünden herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasına da engel olmaktadır. Ancak bu gazın erimemesi için gerekli olan soğukluk sağlanırsa kuru buz olarak bulunan karbondioksit gazı uzun süre ürünleri koruyan bir dondurucu özelliğini korumaya devam edecektir.


Kuru Buz, Sınai Gazı, Gıda Gazı Nasıl Satın Alınır?

Firmamızın satışını yaptığı kuru buz diğer adıyla gıda gazı, tedarik ederek satışını yaptığımız gaz türlerindendir. En ideal koşullarda saklanarak müşterilerimize ulaştırdığımız sınai gazlar, müşterilerimize ulaştırdıktan sonra da uygun koşullar sağlanması halinde uzun süre boyunca kullanılacak şekilde kaliteye sahip gazlardandır.

Kalite standardı yüksek olan gazlardan olan kuru buz yan gıda gazı, araç filomuz içinde taşınmaya en uygun araçlar seçilerek nakliyesi yapılan ve müşteriye temsil edilen gazlardandır. Diğer gaz satışlarında olduğumuz gibi kuru buz satışında da sektörel liderliğimizi koruyacak nitelikteki çalışmalarımıza siparişlerinizi en güvenilir şekilde karşılamakta liderlik konumumuzu bu sayede korumaktayız.



İletişim Formu

Tüm merak ettikleriniz için yazabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz
Size uygun herhangi bir şekilde bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki hızlı iletişim formunu kullanabilir veya şahsen ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.
Sorularınız veya sorunlarınız için bilgilerinizle bize e-posta gönderebilirsiniz. Sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.
  • Adres: Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi, 9 Sokak, No: 4, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa / İZMİR
  • Telefon: +90 232 435 55 43
  • Faks:: +90 232 435 23 19
  • E-Posta: info@akbasoglu.com.tr